Sorry, this entry is only available in български.

На 02.10.2023 г. от 17.30 часа ръководството на ВДУ “Свети Тривелий” тържествено откри академичната 2023/2024 година и приветства с добре дошли своите студенти, преподаватели, приятели и администрация.

Официалната церемония завърши с няколко думи от деканите д-р Даниел Патерсон и д-р Камелия Славчева, както и уважавания лектор и автор на книги за К. С. Луис Джери Рут и съпругата му Клаудия. Темата, върху която говори той, е “Да видим света такъв, какъвто е”.

Д-р Джери Рут е възпитаник на Whittier College и Talbot Graduate School of Theology в Biola University. Той получава докторска степен от Open University чрез Оксфордския център за мисионерски изследвания. Той е написал C. S. Lewis and a Problem of Evil: An Investigation of a Pervasive Theme и е съредактор, заедно с Уейн Мартиндейл на бестселъра и e печелил награди за The Quotable C. S. Lewis. Джери е участвал със статии в много редактирани трудове за К. С. Луис и е публикувал множество статии за Луис, апологетика, евангелизаторство, ученичество и духовно формиране. Джери е изнасял лекции за К. С. Луис в 78 университета в 18 различни страни. Той е популярен лектор на конференции за К. С. Луис по целия свят. В момента той служи като директор на Института за стратегически евангелизъм в Wheaton College Billy Graham Center, където също така преподава в отдела за християнско формиране и служение и в магистърската програма за евангелизаторство и лидерство. Той и съпругата му Клаудия имат четири големи деца, всичките женени, и петнадесет внуци.