Записах се в “Св. Тривелий” по препоръка на приятел с очакването, че ще мога да посетя няколко интересни курса и да задълбоча познанията си за библейския текст. Няколко години по-късно съм на път да завърша пълен бакалавърски цикъл, през който освен теоретична, придобих и практическа подготовка, нов начин на мислене и чудесни приятелства. Най-много ми помогна широкия поглед в изучаването, фокусиран върху личноста и делото на Христос, а не върху деноминационни и доктринални различия.

Радослав Михов

Много съм благодарен за обучението в Свети Тривелий, защото се записах с желание да “вляза” надълбоко в истините на Божието Слово, и това и получих – благодарение на страхотните преподаватели там. Служа на местно ниво като треньор на тийнейджъри за библейското състезание, и на практика мога да прилагам много от ценните уроци, които научих не просто за Библията, но за общуването и ръководенето на други хора. Благодаря на всички мои учители за посвещението, което виждам у всеки от тях, с което ме насърчават да постоянствам и да не се отказвам и аз самият.

Христо Христов

Благодаря на ВДУ “Св. Тривелий” … Участието ми в тази програма се оказа повратна точка в моя живот… Благодарна съм на Бога и на всички, които направиха тази специализация възможна и сега имам нова мечта – да предам това жизненоважно знание на всички около мен!

Диана Хачикян

Тези години оказаха много голямо влияние върху мен, изградиха ме като личност и християнин.

Лев Огнянов